1,8 milioane de elevi reîncep şcoala cu prezenţă fizică

Luni reîncepe școala cu prezență fizică numai în unitățile de învățământ în care cel puțin 60% din angajați sunt vaccinați. Din 3 milioane de elevi, numai 1,8 milioane se pot prezenta la cursuri, ceilalți vor face deocamdată școala online.

În fiecare vineri, unitățile de învățământ vor anunța care este rata de imunizare. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că măsura luată va impulsiona vaccinarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

Sorin Cîmpeanu: Sunt convins că o astfel de modalitate de deschidere a școlilor îi va responsabiliza și pe acei colegi ai noștri care nu au luat încă decizia de a se vaccina. Sunt convins că toți profesorii sunt interesați de educația elevilor, că toți profesorii înțeleg că prezența fizică este un element esențial pentru o educație de calitate şi sunt convins că vor face efortul de a se gândi încă o dată, dacă se vaccinează, vor lua această decizie în interesul propriilor elevi, la care știu foarte bine că cei mai mulți profesori ţin.

Realizator: În ceea ce privește vaccinarea elevilor s-a ajuns la o rată de aproximativ 30% din totalul celor cu vârstă de peste 12 ani, a mai anunțat ministrul educației./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 noiembrie