Cum să faci față durerii de dinți care apare noaptea

Este deosebit de neplăcut să ai dureri de dinți noaptea. Durerile de dinţi izbucnite noaptea sunt extrem de neplăcute, în condiţiile în care medicul stomatolog nu este disponibil pentru a face o programare.
În aceste condiţii, va trebui să îndurați durerea acută până dimineața. Cu toate acestea, există câteva modalități de a face față chiar şi în condițiile de acasă durerii de dinți izbucnite noaptea. Evident că dimineața primul lucru care trebuie făcut este să mergeți la un stomatolog.
O simplă ameliorare a durerii nu va rezolva problema şi mai devreme sau mai târziu va trebui să mergeți la un stomatolog. Fără îndoială, primul lucru pe care îl veți căuta trusa din casă este un medicament. Niște analgezice, cum ar fi analgin, pot ajuta pentru o anumită perioadă, dar dacă nu aveți acasă o trusă de prim ajutor bine aprovizionată, puteți încerca o compresă rece. O pungă de gheață acoperită cu un prosop poate atenua durerea. Compresa rece face ca vasele de sânge să se îngusteze la locul dureros. Aceasta, la rândul său, are efecte asupra fluxului sanguin și atenuează durerea, fapt care v-ar permite să adormiți. De asemenea, puteți reduce circulația sângelui dacă ridicați perna la o înălțime mult mai mare ca de obiecei. Când corpul este întins, fluxul de sânge către cap crește.
Un remediu întâlnit frecvent în cazul durerilor de dinți este clătirea gurii cu un pahar cu apă călduţă în care dizolvaţi o linguriţă de sare, un agent antibacterian natural, care poate reduce posibila inflamație. Apa sărată este utilă și pentru curățarea dinților. De asemenea, unele plante medicinale au un efect de calmare a durerii. De exemplu, ceaiul de mentă reduce durerea. Puteți ține pliculețul de plantă la locul dureros. În plus, menta conține compuși antibacterieni și antioxidanţi. Mentolul, care este conținut în mentă și are efect de răcire, reduce și sensibilitatea în anumite zone, din cauza amorțelii.
Cuișoarele sunt eficiente în cazul durerilor de dinți. Le puteți macina și pune în apă pentru a face o pastă. Apoi aplicaţi acea pastă pe dinte, în zona dureroasă. Aveți grijă însă să nu o inghițiți, deoarece este un condiment și se folosește în cantități foarte mici. De asemenea, nu este recomandată pentru copii, deoarece există pericolul de a o înghiți.
Durerea poate fi atenuată și prin clătirea cu unele tipuri de apă de gură. De asemenea, datorită anumitor ingrediente, un efect similar ar putea avea dacă puneți pasta de dinți pe locul dureros. În rețeaua de farmacii sunt distribuite și unguente pentru dinți mai sensibili, care atenuează o eventuală senzație dureroasă. Nu uitați că aceasta este doar o soluție temporară, efectuaţi vizite periodice la medicul dentist, o modalitate de a vă scuti nu numai de neplăceri, ci și de dureri.(www.trud.bg – 8 noiembrie)/pmirela/vdraguta