PSD a propus, la negocieri, creșterea salariului minim de la 1 ianuarie, a pensiei minime, dar și a alocațiilor

Realizator: Amalia Bojescu – PSD a propus, la negocierile de astăzi, creșterea salariului minim de la 1 ianuarie, a pensiei minime, dar și a alocațiilor. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, spune că pentru a mări veniturile la buget care să permită aceste majorări, social- democrații propun mai multe soluții.

Sorin Grindeanu: Taxarea luxului este un lucru pe care nu îl inventăm noi. Toate țările civilizate au o asemenea taxare a luxului. Vrei iaht, plătești în plus. Doi: România are cea mai mică rată de colectare la nivelul Uniunii Europene. Este un lucru care este absolut necesar să îl corectăm. Trei: e nevoie de un efort național pentru combaterea evaziunii fiscale. Patru: nu suntem de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare IT şi construcții.

Realizator: Mâine va fi o nouă rundă de negocieri pe alte puncte din programul de guvernare, respectiv muncă, sănătate și educație. Cele trei partide trebuie să cadă de acord și asupra configurației Guvernului, dar și în privința desemnării premierului, în condițiile în care PNL și PSD revendică această funcție./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 noiembrie