Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătății

Realizator: Constanța Comănici – Pentru a sprijini sistemul sanitar, guvernul interimar a suplimentat miercuri bugetul Ministerului Sănătății din fondul de rezervă, cu 332,5 milioane de lei. Cu acești bani vor fi cumpărate noi doze de medicamente anti-COVID-19 și vor fi finanțate programele naționale de sănătate.
Reporter: Andrei Șerban – Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, a precizat că în acest moment există suficiente doze de Remdesivir. Tot el a arătat că pentru a se asigura medicamentele anti-COVID şi în viitor vor fi cumpărate flacoane noi.
Cseke Attila: Este vorba despre 70.000 de noi flacoane de Remdesivir. Fac specificarea că astăzi avem în stoc suficiente doze din acest medicament pentru următoarele săptămâni, dar dorim din timp să asigurăm continuitatea tratamentului în spitalele din România, astfel încât, după publicarea în Monitorul Oficial, imediat vom începe demersurile de achiziție publică pentru acest medicament.
Reporter: Cseke Attila a mai spus că o altă sumă de bani va fi folosită pentru a continua programele naționale de sănătate. De asemenea, 30 de milioane de lei vor fi folosite pentru a suplimenta numărul tichetelor de masă care sunt acordate persoanelor care se imunizează cu schema completă anti-SARS-COV 2.#HUN/rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 noiembrie)