Oamenii se pot vaccina în cadrul campaniei „Oameni ca mine!”

A început prima caravană națională a vaccinării, prin care medici specialiști le vor vorbi oamenilor despre imunizarea anti-COVID și vor clarifica diferite aspecte. Numită „Oameni ca mine!”, campania este realizată de Comitetul Național de Coordonarea Vaccinării și 25 de companii private. Medicul Valeriu Gheorghiță a subliniat că după discuțiile cu specialiștii, cei care vor vrea să se vaccineze o vor putea face în caravană sau la centrele special deschise la Direcțiile de Sănătate Publică Județene.
Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea reprezintă cea mai bună variantă pe care noi o aveam și o avem la îndemână pentru a reduce riscul să facem o formă gravă de boală, să ajungem la spital și să pierdem viața. Acesta este rolul vaccinării şi credeți-mă că dacă aveam o altă alternativă și o altă variantă eram primul care veneam și spuneam acest lucru. Vă rog, toți cei care doriți, nu contează pe cine reprezentați și ce reprezentați, să vă alăturați acestor demersuri ale întregii societăți de a susține informarea din surse oficiale, de a ne delimita de dezinformare, pentru că dezinformarea, în momentul de față, face victime, omoară oameni.
Reporter: Caravana „Oameni ca mine!” vine într-un moment în care tot mai puțini români merg să se vaccineze; în 24 de ore mai puțin de 25.300 au primit prima doză a unui ser anti-COVID./ilixandru/denisse

RRA – 12 noiembrie