Joe Biden a promulgat pachetul legislativ în valoare de un trilion de dolari, pentru investiţii în infrastructura SUA

După mai multe luni de negocieri, preşedintele american, Joe Biden, a promulgat un pachet legislativ pentru investiţii în infrastructură, în valoare de un trilion de dolari, care a fost votat atât de democraţi, cât şi de republicani.

În declaraţiile făcute la Casa Albă, înaintea semnării pachetului legislativ, domnul Biden a spus că America „se mişcă din nou” şi că mesajul său pentru poporul american este că viaţa lor se va schimba în bine. „Promisiunea mea este că nu putem, pur şi simplu, să reconstruim ceea ce a fost înainte. Efectiv, suntem nevoiţi să reconstruim mai bine. Suntem singura ţară care întotdeauna a ieşit din crize mai puternică decât înainte.” Sprijinul unor republicani a fost crucial pentru trecerea legislaţiei prin Congresul divizat.

Legea include finanţare pentru şosele, căi ferate, porturi, vehicule electrice şi conexiuni broadband şi ar urma să creeze un număr mare de locuri de muncă. Adoptarea legii a pus capăt mai multor săptămâni de disensiuni între aripa moderată şi cea progresistă a Partidului Democrat./mbrotacel/csimion

BBC SERVICIUL MONDIAL – 16 noiembrie