Parlamentul a validat numirea președinților Consiliilor de Administrație ale SRR şi SRTV

Realizator: Cristian Bâcâin – Noua majoritate largă PSD, PNL și UDMR pare că funcționează deja în parlament la numirile în funcții de conducere la mai multe instituții.
La Camera Deputaților au votat și ca parlamentarul PSD Sorin Grindeanu să rămână interimar încă două săptămâni la conducerea forului legislativ. Parlamentul a numit și noile consilii de administrație la Radioul și Televiziunea publice. Răzvan Dincă este noul președinte director general la SRL, iar Dan Turturică la SRTV. Obiectivul noului președinte director general al Radioului public este a creșterea audienței și atragerea publicului tânăr.
Reporter: Alina Stănuță: Noul președinte director general al Radioului public este Răzvan Dincă. Acesta a primit din partea senatorilor și deputaților 250 de voturi pentru și 94 de voturi împotriva. Creșterea audienței posturilor Radio România și atragerea unui public mai tânăr se află printre prioritățile sale – spunea Răzvan Dincă în timpul audierilor din Comisiile reunite de cultură arte şi mass-media
Răzvan Dincă: Cred că e foarte important pentru Societatea Română de Radiodifuziune să reușească să își ridice nivelul audiențelor și să își coboare în același timp într-un mod sustenabil media de vârstă. Este foarte important să ne adresăm unui număr cât mai mare de oameni, cu o medie de vârstă care să fie în progres. Cred, totodată, că există soluții pentru a putea să eficientizăm inclusiv din punct de vedere economic, în așa fel încât ceea ce aud de ceva vreme, și anume că nu sunt destui bani pentru Radioul Public, să devină din ce în ce mai puțin rostibil.
Reporter: Şi tot ieri, Parlamentul l-a desemnat pe Dan Turturică în funcția de președinte director general al Televiziunii publice, cu 249 voturi pentru şi 89 contra. Cei doi președinți directori generali au fost desemnați din rândul membrilor Consiliilor de Administrație ale Radioului şi Televiziunii publice, care au fost, de asemenea, validaţi de plenul reunit al legislativului.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 noiembrie)