Doamna Diana Chiriacescu, Cavaler al Ordinului Național al Meritului

Doamna Diana Chiriacescu, director al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), a primit miercuri, 17 noiembrie, însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului, de la doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România, în cadrul unei ceremonii restrânse care a avut loc la Reşedinţa Franţei.

Distincția acordată astăzi răsplătește și angajamentul dumneavoastră față de sectorul social din România. În calitate de director al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, timp de șase ani, ați jucat un rol decisiv în structurarea ofertei de servicii sociale și stabilirea relațiilor de parteneriat cu autoritățile publice”, a explicat în discursul său Ambasadoarea Franţei, care a evidenţiat parcursul profesional al doamnei Chiriacescu  „marcat de cooperarea franco-română”.

Merită subliniată inițiativa dumneavoastră exemplară, din perioada restricțiilor impuse în primăvara anului 2020, de a înființa un Centru de Urgență Socială împreună cu reprezentanți ai asociațiilor și cu prefectul de Iași, prezenți astăzi aici. Conștientizăm cât de important a fost, și, rămâne în continuare esențial, să oferim ajutor celor care au nevoie cel mai mult”, a mai precizat doamna Auer.

La rândul său doamna Diana Chiriacescu a subliniat excelenta cooperare franco-română din domeniul său de activitate şi importanţa continuării colaborărilor în vederea evoluţiei spre o societate mai incluzivă.

(Comunicat de presă – Ambasada Franţei în România – 17 noiembrie 2021)