24CHASA: Patru ani de închisoare pentru un fost senator român pentru trafic de influență

Fostul senator al Partidului Social Democrat, Dan Șova, a fost condamnat de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, relatează Agerpres. Dan Șova, care este avocat de profesie, a fost condamnat în dosarul CET Govora, din sudul României. Fostul director al termocentralei, Mihai Bălan, a fost condamnat în același dosar la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, relatează BTA.
În 2018, fostul senator a fost condamnat în același dosar la trei ani de închisoare și pus să plătească 100.000 de euro, pe care i-a luat sub formă de mită. În schimbul acestei sume, Șova a promis asistență pentru încheierea contractelor de consultanță juridică, prin exercitare de influență asupra directorului general de atunci al termocentralei. Cu toate acestea, sentința a fost anulată din cauza unei decizii a Curții Constituționale, care a constatat că acel complet de cinci membri al Curții Supreme de Casație a fost formate prin încălcarea legii. Această decizie a judecătorilor constituționali a dus la revizuirea multor cazuri de corupție la nivel înalt și la anularea sentințelor.
Dosarul împotriva lui Dan Șova a fost mutat la Curtea de Apel București, iar la rejudecarea sa, fostul senator a primit o sentință mai grea. Cu toate acestea, decizia instanței de astăzi este supusă apelului, notează Agerpres.

24CHASA (Bulgaria), 17 noiembrie 2021 -https://www.24chasa.bg/novini/article/10406824

Traducerea: Mirela Petrescu