CNSU a aprobat o ușoară relaxare a restricțiilor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență este de acord cu propunerea Ministerului Educației de a se permite participarea elevilor la cursuri cu prezența fizică în localitățile în care incidenta cazurilor de COVID-19 este sub pragul de trei la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului.

CNSU a aprobat și o ușoară relaxare a restricțiilor privind organizarea de evenimente, măsuri care vor intra în vigoare după ce vor fi adoptate de guvern.

Reporter: Mihaela Enache – Publicul ar putea asista din nou la competiții sportive în spații închise sau deschise. De asemenea, la spectacole, concerte și festivaluri în aer liber, la o capacitate maximă de 30% din spațiile în care acestea se desfășoară și cu condiția ca participanții să aibă schema completă de vaccinare anti-COVID19, încheiată de cel puțin 10 zile sau să fi trecut prin boală în ultimele șase luni.

Regulile de protecție individuală se mențin: purtarea măștilor și respectarea distanței. La concerte, de exemplu, limita de participare este de 1.000 de persoane, iar organizatorii trebuie să asigure o suprafață de cel puțin patru metri pătrați de participant. Cursurile și conferințele se pot relua cu aceeași limitare de 30% din capacitate și cu cel mult 150 de participanți, vaccinați sau trecuți prin boală.

CNSU a stabilit azi și condițiile în care se vor putea desfășura manifestările de Ziua națională, cu limitare a numărului de participanți, doar în zonele oficiale unde accesul va fi permis de asemenea doar celor vaccinaţi sau trecuţi recent prin boală. Accesul populației la ceremonii nu va fi limitat, trebuie respectate însă regulile generale de prevenție: purtarea măștii de protecție și distanța între participanți./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 noiembrie