Şedinţe importante la PNL şi PSD, înaintea consultărilor de la Palatul Cotroceni

Şedinţe importante la PNL şi PSD, înaintea consultărilor de la Cotroceni, convocate de şeful statului începând cu ora 12:00, pentru desemnarea unui premier care să obţină de această dată şi votul de învestitură al Parlamentului. Liberalii şi social-democraţii au fost invitaţi împreună cu UDMR la discuţiile cu şeful statului, dar înainte trebuie să decidă care va fi propunerea comună pentru conducerea viitorului guvern: Marcel Ciolacu din partea PSD sau Nicolae Ciucă de la PNL. La liberali sunt însă şi nemulţumiri legate de ministerele obţinute de partid, dar social-democraţii cred că astăzi va fi ziua oficializării noii coaliţii de guvernare. Andrei Şerban urmăreşte subiectul, este acum în direct cu cele mai noi informaţii despre evoluţia negocierilor care ar putea pune capăt crizei guvernamentale prelungite.
Reporter: Andrei Şerban – La începutul şedinţei de la PSD, liderul partidului, Marcel Ciolacu, a spus că va prezenta ambele variante de premier şi ce s-a negociat şi urmează conducerea să stabilească ce variantă va susţine în viitor.
Marcel Ciolacu: Cred că cel mai important e ce au românii cel mai mult de câştigat, faptul că se termină o instabilitate politică, creată de fosta guvernare de dreapta şi necesitatea implicării PSD în acest moment şi să luăm priorităţile românilor. Urmează, după consultările de la Cotroceni, să avem o altă şedinţă, unde vorbim despre titularii de ministere.
Reporter: Marcel Ciolacu a mai spus că, în logica evenimentelor, va urma semnarea protocolului de colaborare politică PSD-PNL-UDMR. Şi conducerea PNL are programată la această oră şedinţă la Vila Lac, după care va veni la sediul central din Modrogan, înainte de a se duce la Palatul Cotroceni, la consultări. Liberalii trebuie să aprobe la şedinţa de acum negocierile cu PSD şi UDMR. Surse politice susţin în continuare că pentru funcţia de premier propunerea comună este Nicolae Ciucă de la PNL şi va fi prezentată preşedintelui Klaus Iohannis./dstanesc

RRA – 22 noiembrie