Aeronava TAROM care îi va repatria pe românii din Africa de Sud va ateriza pe Aeroportul Otopeni, marţi

Aeronava TAROM care îi va repatria pe românii din Africa de Sud va ateriza pe Aeroportul Otopeni, mâine, în jurul orei 15:00 – anunță Ministerul Transporturilor.

În urma analizelor efectuate cu toți factorii implicați în organizarea misiunii și în urma recalculării orarului de zbor, aeronava care a plecat la Pretoria se va întoarce cu o zi mai devreme față de data anunțată inițial. Printre cei 39 de români blocați în Africa de Sud se află și membrii unei echipe de rugby care vor ajunge la Baia Mare.

Prin Mecanismul de Protecție Civilă European, autoritățile române vor acorda sprijin şi altor state europene, oferindu-le locuri libere în aeronavă, aproximativ 50, pentru a-şi repatria cetățenii. Cursele aeriene care fac legătura dintre Uniunea Europeană și zona de sud a Africii sunt în acest moment suspendate, ca urmare a identificării noii variante de coronavirus care provoacă îngrijorări cu privire la impactul pe care l-ar putea avea asupra evoluției pandemiei de COVID-19./lalexandrescu/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie