Medicii atrag atenţia că scăderea numărului de infectări cu SARS-CoV 2 nu ar trebui să ducă la o relaxare în perioada următoare

Medicii atrag atenția că scăderea numărului de infectări cu SARS-CoV 2 nu ar trebui să ducă la o relaxare în perioada următoare. În ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost înregistrate 88 de cazuri noi, cele mai multe după București, unde au fost diagnosticate aproape 170 de noi îmbolnăviri.

Deşi primește mai puține solicitări de testare la domiciliu, Serviciul Județean de Ambulanță din Constanța acționează în continuare cu un număr ridicat de echipaje, 36 pe tură. Testările care se fac acum iau în calcul și existența variantei Omicron, noua tulpină descoperită în sudul Africii. Medicul Ionuț Cealera este managerul Serviciului Județean de Ambulanță.

Ionuţ Cealera: Atenţia trebuie să fie foarte crescută. Apar permanent mutații ale acestui virus. Am primit o avertizare de la Institutul Național de Sănătate Publică – în momentul în care începem iarăși testările la domiciliu să facem o scurtă interogare a celui pe care îl testăm, să aflăm dacă a călătorit sau a avut contact cu persoane ce au călătorit în partea de sud a Africii. Îndemn în continuare populația să se vaccineze, pentru că vaccinul este singura soluție de a putea ieși din această pandemie.

Realizator: În întreaga țară au fost confirmate de ieri până astăzi aproape 1.100 de cazuri noi de COVID-19, dar dintr-un număr redus de teste, aproximativ 15.500. În spitale sunt internate puțin peste 7.500 de persoane infectate cu coronavirus, iar aproximativ 1.200 sunt la terapie intensivă. Au fost anunțate și 107 decese asociate, dintre care 15 sunt mai vechi./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie