Ministrul ucrainean de externe, despre o posibilă invazie rusă a Ucrainei: „Decizia se află pe masa Kremlinului”

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că încă nu există dovezi că Federația Rusă ar luat decizia de a ataca Ucraina.

Cu toate acestea, Kuleba a atras atenţia că această opțiune (de a ataca Ucraina, n.r.) este „pe masa autorităților ruse”. „Fără îndoială, Rusia ia în calcul invazia ca una dintre alternative. Nu există nicio dovadă că Moscova a luat deja decizia de a pune în practică acest plan, dar această opțiune se află pe masa lor (autorităţilor ruse, n.r.)” – a remarcat ministrul ucrainean de externe, într-un interviu acordat portalului de știri leton Delfi.

Dmitro Kuleba a mai menționat că partea ucraineană și partenerii săi lucrează deja la modalităţi prin care să descurajeze Rusia să opteze pentru o invazie a Ucrainei. „Acest lucru nu se poate realiza prin concesii, ci doar printr-o politică puternică de descurajare” – a adăugat Dmitro Kuleba.

RBC aminteşte că oficialii serviciilor de informații de la Kiev au anunţat anterior că Rusia a concentrat peste 92.000 de militari în jurul granițelor Ucrainei și se pregătește pentru un atac la sfârșitul lunii ianuarie sau la începutul lunii februarie./sdan/schelaru

www.rbc.ua – 29 noiembrie