Bulgaria conştientizează necesitatea investiţiilor în capitalul uman (preşedintele bulgar)

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, s-a întâlnit cu secretarul general adjunct al ONU, Natalia Kanem, care efectuează o vizită oficială la Sofia. „Bulgaria conştientizează necesitatea de a investi în capitalul uman, pentru a face faţă provocărilor demografice care ne aşteaptă şi, mai ales, pentru a crea un mediu propice pentru copii, femei, tineri, persoane cu dizabilităţi şi toate grupurile sociale vulnerabile, astfel încât să putem obţine stabilitate şi prosperitate în dezvoltarea noastră”, a declarat Rumen Radev, în cadrul întrevederii.
Pe 1 şi 2 decembrie, Sofia va găzdui o conferinţă despre sustenabilitatea demografică. Reuniunea se desfăşoară sub patronajul şefului statului bulgar. „Vedem cu toţii necesitatea unei strategii cuprinzătoare şi pe termen lung în privinţa problemelor demografice”, a adăugat preşedintele Radev, precizând că Bulgaria apreciază foarte mult activitatea Fondului ONU pentru Populaţie şi cooperarea fructuoasă şi pe termen lung cu organizaţia.
La rândul său, Natalia Kanem a subliniat necesitatea de a concentra eforturile Europei şi ale lumii în vederea unor soluţii durabile pentru criza demografică./ddaniela/atataru

(www.dariknews.bg – 30 noiembrie)