Informaţii din trafic

Realizator: În București au intrat în vigoare restricțiile pentru parada de Ziua Națională, iar pe mai multe șosele din țară se circulă în condiții de iarnă. Cu informațiile din trafic acum, în direct, reporterul Radio România Actualităţi Alex Lancuzov.
Reporter: Cea mai importantă restricție se aplică pe Şoseaua Kiseleff, pe întreaga lungime, între Piața Presei Libere și Piața Victoriei, de asemenea pe toate arterele care intersectează Şoseaua Kiseleff. Sunt agenți de la Poliția Rutieră în patrulare sau în filtrele care dirijează circulația în Piața Charles de Gaulle, de unde transmit acum. Nu sunt probleme de fluenţă deocamdată pe Bulevardele Aviatorilor și Dorobanţi, rute ocolitoare pe care autoritățile le recomandă șoferilor, însă pentru publicul care vine la paradă, cea mai bună variantă este să folosească mijloacele de transport în comun. Chiar Metrorex a anunțat că, în funcție de situație, poate introduce rame de metrou suplimentare. Pentru zona de nord a capitalei, aceste restricții durează până cel mai târziu la ora 17:00, iar diseară, după ora 19:00, este programată și o retragere cu torțe în zona centrală a capitalei.
Pe șoselele din țară sunt probleme de aderență în județul Argeș şi polei și strat subțire de zăpadă pe Drumul Național 73, între Câmpulung și Rucăr, este șoseaua care duce la Bran, iar echipele de la drumuri intervin cu materiale antiderapante. Echiparea anvelope de iarnă este obligatorie. De asemenea, pe mai multe şosele din zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud, Maramureș, Harghita și Mureș, în Pasul Tihuța sau în Pasul Mestecăniş ninge şi se acţionează cu materiale antiderapante./ilixandru/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)