Moştenitorii imperiului Gucci protestează împotriva filmului „House of Gucci”, deoarece lezează demnitatea familiei

„Membrii familiei Gucci își rezervă orice inițiativă pentru a proteja numele, imaginea și demnitatea lor și a celor dragi”.
Se încheie astfel scrisoarea de protest semnată de moștenitorii lui Aldo Gucci împotriva filmului lui Ridley Scott, ‘House of Gucci’, care, începând cu 18 decembrie, va rula în cinematografele din întreaga Italie.
Familia se plânge că producția „nu a catcadisit să-i consulte pe moștenitori înainte de a-l descrie pe Aldo Gucci” și consideră „cu atât mai cenzurabilă reconstituirea unei femei condamnate definitiv pentru că a comisionat asasinarea lui Maurizio Gucci, portretizată în film și în declaraţiile membrilor distribuției ca o victimă”.
Familia acuză „o narațiune aproximativă”, bazată pe o viziune în care „membrii familiei Gucci apar ca niște huligani, ignoranți și insensibili la lumea din jurul lor” și mai ales „tonurile indulgente față de o femeie condamnată definitiv pentru că comisionat asasinarea lui Maurizio Gucci şi care este prezentată, nu numai în film, dar și în declarațiile membrilor distribuției, ca o victimă care încearcă să supraviețuiască într-o cultură corporatistă sexistă”. Cadru care, potrivit moștenitorilor, este foarte departe de adevăr: „Gucci – se precizează în scrisoare – era o companie incluzivă. De altfel în anii 1980, contextul istoric în care este ambientat filmul, existau mai multe femei care ocupau funcții de conducere: fie că făceau parte din familie, sau nu”.www.ansa.it
https://www.ansa.it/
Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel