Radio România aniversează 10 ani de când emite pentru românii de peste Prut prin Radio Chișinău

Realizator: Ciprian Sasu – La semnificația istorică a datei de 1 Decembrie se adaugă pentru Radio România aniversarea a 10 ani de când emitem pentru românii de peste Prut prin Radio Chișinău. Aniversarea de astăzi va fi marcată la București printr-un concert, susținut la Sala Radio de Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, sub bagheta maestrului Gabriel Bebeșelea. Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical, pe TVR 1 și TVR 3, dar și live video streaming pe pagina de internet a Radio România.
Răzvan Dincă, președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune: Vom reuși să marcăm, odată cu Ziua Națională a României, și acest eveniment ce s-a desfășurat acum 10 ani și anume deschiderea Radio România Chișinău. Faptul că sunt împreună este simbolic, este aducător de noroc, sperăm noi, și în același timp este un mesaj ce trebuie propagat într-un mod inteligent de toate părțile implicate. Vom face, de asemenea, un concert comun cu Orchestra de Cameră, comun în sensul în care avem invitați de la Chișinău care vor alcătui împreună cu Orchestra de Cameră a Radio România un ansamblu ce sperăm să creeze emoție suplimentară prin sinergiile rezultate și îl vom avea seara, când oferta culturală, cred, a Bucureștiului e extrem de redusă. Dacă dimineață etalăm la Arcul de Triumf o paradă militară, seara venim cu florile date de cultură și de concertul simfonic. La mulți ani Radio Chișinău! La mulți ani Radio România! La mulți ani națiunea română!
Realizator: Astăzi la ora 14:00, pe toate posturile Radioului public, se va auzi ora exactă de la Chișinău, urmată de un fragment din prima emisie difuzată în anul 2011.#HUN/rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 decembrie)