Conferința online Media and Culture Days

Marţi, 7 decembrie, va avea loc conferința Media and Culture Days, rezultat al parteneriatului dintre Radio România şi Asia Pacific Broadcasting Union (ABU). Evenimentul se va desfășura online, între orele 10:00 – 12:00, ora României.

Dialogul din acest an își propune să continue seria de succes a conferințelor Media 2020, ce s-au desfășurat din 2015 până în 2020.

După provocările fără precedent ale crizei de sănătate COVID-19 și dificultățile ulterioare apărute la toate nivelurile societății, conferința din acest an plasează cultura în centrul dezbaterii, deoarece aceasta ne defineşte identitatea, face parte din misiunea noastră ca media publică și reprezintă moștenirea de neșters a valorilor durabile ale fiecărei comunități.

Cultura reprezintă un element constitutiv al ființei umane, precum și al identităţii comunitare, naționale sau regionale. Aceasta vorbeşte un limbaj universal, definind națiunile și permițând dialogul și cooperarea între țările dezvoltate și cele mai puțin dezvoltate.

Tema aleasă pentru conferinţă poate genera proiecte de cooperare media între Asia-Pacific și Europa, pe subiecte precum salvarea moștenirii culturale, promovarea valorilor culturii universale și încurajarea creativității și diversității.

De la începutul pandemiei mediile publice s-au confruntat cu momente dificile, iar cultura a fost adesea printre primele zone sacrificate pentru a satisface alte cerințe presante. Din acest motiv, în cadrul conferinței se va discuta despre rolul mass-media în crearea, promovarea și conservarea culturii și artelor în vremurile noastre. Pe parcursul a trei sesiuni, reprezentanţi ai posturilor publice, respectiv ale organizaţiilor internaţionale media din Europa și Asia-Pacific, vor aborda unele dintre cele mai stringente probleme legate de media și cultură.

Participarea la eveniment, prin înscriere pe https://www.abu.org.my/eventer/abu-media-and-culture-days-2021/

(RADOR – 2 decembrie)