FOARTE URGENT: Cer din suflet ajutorul oamenilor cu suflet mare, să ne dăruiască șansa la viață! 😭😭

Totul a început în luna mai, când vederea copilului meu a început să scadă. A fost diagnosticat cu astigmatism și a început să poarte ochelari, dar durerile de cap tot nu treceau. Când a început școala părea foarte obosit, iar la cursurile de dans la care l-am dus parcă îi era milă de trupul său, nu era activ deloc…

Dacă atât ar fi fost de spus despre problemele lui Dumitru Batîr, poate că am fi crezut că „asta e, se mai întâmplă să ai deficiențe de vedere și să nu fii în largul tău din cauza lor”. Însă povestea nu se încheie așa, din păcate…

Starea băiatului de 8 ani s-a agravat, într-atât încât să nu mai poată coborî scările în siguranță, iar pofta de mâncare i-a scăzut de la o zi la alta.

Medicul neurolog a zis că poate fi o migrenă de toamnă, iar oftalmologul ne-a transmis că vederea copilului este în regulă, dar că are anumite dereglări „de parcă îl apasă ceva în cap” și îi creează presiune asupra ochilor, ne-a povestit Ecaterina, mama lui Dumitru.

Misterul urma să fie elucidat abia după un examen RMN. Așa au aflat părinții că fiul lor are o tumoră foarte mare lângă creierul mic (meduloblastom). „Trebuie operat rapid cât încă este operabilă tumora”, i-au avertizat chirurgii.

Pe 26 octombrie, Dumitru a fost operat în țară. Intervenția și-a atins scopul – tumora a fost îndepărtată – dar s-au pierdut funcțiile locomotorii și de vorbire.

În țară, problemele actuale cu care se confruntă Dumitru nu pot fi rezolvate. În Turcia, în schimb, sunt șanse reale de recuperare. Specialiștii de la Spitalul Emsey sunt optimiști în privința băiatului, dacă acesta va fi supus tratamentului necesar (chimioterapie, radioterapie și medicamente).

Tratamentul costă foarte mult, bani de care nu dispunem, dar îl poate pune pe picioare pe băiețelul nostru. Dumitru vrea foarte mult să revină la viața normală, să meargă la taekwondo. Visul lui e să obțină cândva centura neagră. Îi mai place și limba engleză, la care se duce suplimentar și vrea să reia lecțiile.

Dumitru are nevoie de 85.000 de euro pentru a putea spera la recuperare și la o viață cât mai normală. Această familie nu poate strânge atâția bani singură, căci vorbim de o femeie care a lucrat într-o cafenea și de un bărbat care lucrează în construcții. Ar face orice pentru fiul lor, dar nu au cum să îi asigure tratamentul ce îi poate reda sănătatea.

Cer din suflet ajutorul oamenilor cu suflet mare, să ne dăruiască șansa la o viață nouă pentru Dumitru, ne-a rugat mama copleșită de situația băiețelului.

Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” îi poate salva viața lui Dumitru, iar visurile lui vor putea deveni realitate. Ar putea fi următorul campion la taekwondo, fiind exemplul de care alții au nevoie pentru a continua, în ciuda greutăților vieții. Sau și-ar putea folosi pasiunea pentru limba engleză în moduri care fac lumea mai bună. Nu vom ști niciodată potențialul acestui copilaș dacă nu vom fi alături de el în această luptă pentru viață. Donează și tu pentru Dumitru!

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele  copilului -DUMITRU BATIR