Şeful diplomaţiei europene intenţionează să meargă în Donbas

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, intenționează să viziteze Ucraina în viitorul apropiat – anunţă Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev. Potrivit instituţiei, Borrell va merge inclusiv în Donbas. „Josep Borrell și-a confirmat intenția de a vizita Ucraina în viitorul apropiat, la invitația lui Dmitro Kuleba (ministrul ucrainean de externe, n.r.) şi va face inclusiv o vizită în Donbas” – se arată într-un comunicat al MAE ucrainean.

Instituţia menţionează că ministrul Dmitro Kuleba l-a informat pe Josep Borrell cu privire la situația de securitate din Donbas și de-a lungul frontierei de stat a Ucrainei, precum și despre amenințarea unui nou val de agresiune din partea Rusiei. De asemenea, ministrul ucrainean de externe a cerut UE să accelereze lucrările la dezvoltarea mecanismelor pentru introducerea unui pachet cuprinzător de măsuri care să descurajeze Federația Ruse de la alte acțiuni agresive, inclusiv prin sancțiuni economice dure împotriva Moscovei în cazul extinderii agresiunii.

În plus, Kuleba a mulțumit UE pentru „mulți ani de sprijin faţă de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, pentru eforturile de a consolida stabilitatea economiei ucrainene și de a spori securitatea statului”./sdan/csimion

www.rbc.ua – 3 decembrie