Franţa se află în valul cinci al pandemiei

Realizator: Nicoleta Turcu – Autorităţile din Franţa analizează posibilele măsuri de reducere a numărului de infectări cu noul coronavirus, în condiţiile în care ţara este în plin val cinci al pandemiei. Cu aproximativ 50 de mii de teste pozitive raportate zilnic în ultima perioadă şi cu o creştere a numărului de nevaccinaţi internaţi în spitale, responsabilii sanitari au în vedere şi gestionarea noii variante Omicron, confirmată până acum în 16 cazuri. Daniela Coman relatează de la Paris:
Reporter: Consiliul de apărare sanitară din această dimineaţă va analiza situaţia şi va decide eventual noi măsuri, după cum declara preşedintele Emmanuel Macron:
Emmanuel Macron: Ne vom uita pe evoluţia situaţiei. O vom face ca de fiecare dată cu pragmatism. Este nevoie de o evaluare şi de luat măsuri în consecinţă. Consider că acum 10 zile am luat decizii bune, iar strategia aplicată ne permite să rezistăm şi acestui val cinci. Trebuie să continuăm să ne vaccinăm, să respectăm gesturile-barieră, să fim disciplinaţi şi să continuăm să ne organizăm.
Reporter: Guvernul va pune la punct un dispozitiv întărit pentru a derula o campanie rapidă de vaccinare cu doza booster până la 15 ianuarie, când certificatul verde îşi va pierde valabilitate pentru toţi care nu au făcut a 3-a sau a 2-a injecţie, în funcţie de vaccinul pe care l-au primit iniţial. Peste 10 milioane de francezi au făcut deja doza booster din cele 52 de milioane vaccinate complet./lcoman/ilapadat

(2) RRA:

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 decembrie)