Pandemia şi schimbările din mediul politic au frânat reformele în justiţie, precizează preşedintele Klaus Iohannis

Realizator: Mihaela Mihai – Aşteptările românilor în ceea ce priveşte un sistem de justiţie modern, independent sunt legitime, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis în faţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii. Şeful statului a apreciat că pandemia şi schimbările din mediul politic au frânat reformele în domeniu începute în anii trecuţi. Preşedintele a mai spus că reformele în justiţie nu mai pot întârzia.

Klaus Iohannis: România are nevoie de un cadru legislativ stabil şi coerent. Procesul de revizuire a legilor justiţiei trebuie să fie finalizat, iar anomalii precum cele generate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie înlăturate. Fac un apel astăzi în faţa plenului CSM să folosiţi întreaga dumneavoastră experienţă pentru ca România să facă paşi concreţi în această direcţie.

Realizator: La rândul său, preşedintele CSM, Bogdan Mateescu, a afirmat că sistemul judiciar are nevoie de reconstrucţie printr-un demers legal şi consistent, a transmis reporterul Oana Bâlă./dpop/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 decembrie)