Aprecieri ale liderului PSD, Marcel Ciolacu

Noul proiect de lege privind certificatul COVID este o variantă propusă de către ministrul sănătății, Alexandru Rafila, și poate fi îmbunătățită, susține președintele Camerei Deputaților și lider al PSD, Marcel Ciolacu.

O discuție despre acest proiect va avea loc în coaliția de guvernare, astfel încât documentul să intre cât mai repede în circuitul parlamentar, pentru a putea fi aprobat, a mai spus el. Marcel Ciolacu a făcut aceste declarații după ce tot astăzi liderul PNL, Florin Cîțu, a spus că nu este de acord cu testarea gratuită pe termen nelimitat a celor care refuză vaccinarea, întrucât testarea gratuită nu ajută campania de vaccinare.

Liderul PSD consideră că Ministerul Finanțelor trebuie să precizeze dacă există resursele bugetare pentru acoperirea costului testelor, atât pentru angajații de la stat, cât și pentru cei din sistemul privat.

Marcel Ciolacu: Este şi normal să avem păreri diferite. De aceea, o să fie o întâlnire în primul rând cu specialiștii și pe urmă luni o să discutăm cu ministrul de finanțe să vedem cum ne încadrăm în cheltuieli. Este ceva cât se poate de normal. Este o urgență pentru toată lumea să avem un cadru legislativ în cazul în care lucrurile iarăși vor încerca să scape de sub control. Trebuie să existe un moment de prevenție./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 decembrie