Zeci de arme neletale au fost confiscate de poliţişti în urma celor peste 100 de percheziţii făcute în toată ţara

Realizator: Cristina Dumitrescu – Zeci de arme neletale, muniții, arbalete și puști pentru proiectile de cauciuc au fost confiscate astăzi de polițiști în urma celor peste 100 de percheziții făcute în această dimineață în București și în 36 de județe. Potrivit forțelor de ordine, armele ar fi fost introduse ilegal în țară de o firmă din Ungaria, prin intermediul unor firme de curierat rapid.

Directorul adjunct al Direcției arme, explozibili și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului General de Poliție, comisarul-șef Adrian Aldea: Activitatea infracțională s-a desfășurat prin plasarea de comenzi prin site online, iar din depozitul situat pe teritoriul Ungariei au fost livrate armele și muniția către cumpărătorii români prin intermediul societăților de curierat, fără a fi raportate autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în domeniu. Ulterior, armele și muniția ajungeau la cumpărătorul final prin alte societăți de curierat rapid de pe teritoriul României.

Realizator: Reporterul Cătălin Radu transmite că, pe lângă cercetările care vizează societatea comercială din Ungaria, polițiștii îi anchetează și pe cei din țară care au cumpărat acestea arme și le-au deținut ilegal la domiciliu./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 decembrie