Migraţie ilegală – Traficanţi de persoane români, ucraineni şi sârbi, condamnaţi la Kecsemét

Judecătoria din Kecskemét, judeţul Bács-Kiskun, a condamnat, printr-o procedură de urgenţă, la câte trei ani de închisoare un traficant de persoane român şi unul ucrainean, iar pe altul, de naţionalitate sârbă, la doi ani şi şase luni, din cauză că cei trei traficanţi de persoane au vrut să transporte 36 de migranţi ilegali de la graniţa dintre Serbia şi Ungaria spre Europa Occidentală.
Potrivit unui comunicat remis vineri Agenţiei de Presă MTI de către Parchetul General din județului Bács-Kiskun, din cauza presiunii migraţiei care creşte tot mai mult, numărul traficanţilor de persoane a crescut semnificativ în ultima perioadă în judeţul Bács-Kiskun.
În perioada 7-9 decembrie, Tribunalul din Kecskemét a adus în fața instanţei trei traficanți de persoane străini. Bărbaţii cu cetăţenie română, ucraineană şi sârbă au vrut să transporte de trei ori în lunile septembrie și octombrie, la indicaţiile unor persoane necunoscute, 36 de migranți ilegali din Pakistan, Bangladesh, India, Afganistan și Turcia în Europa de Vest, dar au fost prinşi de poliţiştii ungari pe autostrada M5, în apropierea oraşului Kecskemét. Potrivit comunicatului, toţi trei şi-au asumat transportarea persoanelor ilegale în speranţa unei sume de bani. Acuzatul ucrainean ar fi primit 100 de euro de persoană pentru transport. Cei trei bărbaţi au fost aduşi în faţa instanţei cu acuzaţia de dobândire de bunuri și acordarea unui ajutor mai multor persoane. Toţi trei au fost şi expulzaţi din ţară pe o perioadă determinată. Sentinţa tribunalului nu este definitivă în niciunul dintre cazuri, deoarece poate fi contestată de apărătorul celor trei acuzaţi./rganciu/cvanatoru

MTI – 10 decembrie