Primăria Capitalei va pune bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureștiului – a anunțat primarul general, Nicușor Dan

Realizator: Mira Gomboş – Primăria Capitalei, prin noua Comisie tehnică de urbanism, va pune bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureștiului – a anunțat primarul general, Nicușor Dan. El a spus că dezvoltarea din ultimii ani a fost una nocivă pentru oraș și a avut drept consecință dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului rutier și pierderea potențialului turistic al Capitalei. Un pas către reducerea acestui fenomen de dezvoltare haotică este anularea proiectelor care nu respectă criterii de legalitate sau de oportunitate.
Nicușor Dan: Nu înseamnă că acești dezvoltatori nu vor putea construi, dimpotrivă Comisia le-a dat niște recomandări despre cum să facă astfel încât propunerea lor să satisfacă și interesul public și pot să revină cu ea respectând și legea şi interesul public şi parcelele vecine. Este un moment zero al dezvoltării urbane, de la care dezvoltarea urbană trebuie să fie făcută după principiile științifice ale acestui domeniu și eu sunt foarte optimist că atât dezvoltatorii, cât și profesioniști se vor adapta la aceste reguli.
Realizator: Edilul a mai spus că va solicita Consiliului General respingerea documentației pentru 42 de planuri urbanistice zonale care nu respectă standardele de urbanism. Nicușor Dan a precizat că până acum Autoritatea Publică nu a știut să negocieze cu dezvoltatorii lucrurile benefice pentru oraș, precum drumurile, școlile sau creșele – ne-a informat redactorul RRA Alina Bordeiașu./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 decembrie)