Agenda şedinţei de guvern

Guvernul are pe agenda ședinței de astăzi ordonanța de urgență care va stabili cum vor fi cheltuiți banii din Planul National de Redresare și Reziliență.

Reporter: Bună dimineața! Această ordonanță de urgență este necesară pentru a folosi cele aproximativ 30 de miliarde de euro pe care România urmează să le primească prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ea a fost adoptată săptămâna trecută, dar astăzi sunt introduse câteva aspecte tehnice cerute de Consiliul legislativ și din acest motiv ordonanța mai trece o dată prin ședința de guvern. Banii pe care îi va primi România vor urma un circuit diferit de cel al altor fonduri europene. Practic prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, banii vor trece prin buget, se vor face rapoarte trimestriale pentru a se monitoriza modul de cheltuire al acestor bani, dar și sumele de care este nevoie.

Vă reamintesc că prima tranșă de 1,8 miliarde de euro a ajuns în România la începutul acestei luni, iar 1,9 miliarde de euro vor veni zilele următoare. Voi reveni cu amănunte la finalul ședinței de Guvern./lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 decembrie