Primarul capitalei, Nicușor Dan, susține că dezvoltarea din ultimii ani a Bucureștiului a fost nocivă pentru oraș

Primarul capitalei, Nicușor Dan, susține că dezvoltarea din ultimii ani a Bucureștiului a fost nocivă pentru oraș şi a avut drept consecință dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului rutier și pierderea potențialului turistic. El a anunțat că noua comisie tehnică de urbanism va pune bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureștiului, iar un prim pas va fi anularea proiectelor care nu respectă criteriile de legalitate sau pe cele de oportunitate.

Nicușor Dan: Nu înseamnă că acești dezvoltatori nu vor putea construi, dimpotrivă Comisia le-a dat niște recomandări despre cum să facă, astfel încât propunerea lor să satisfacă și interesul public și pot să revină cu ea respectând și legea şi interesul public şi parcelele vecine. Este un moment zero al dezvoltării urbane, de la care dezvoltarea urbană trebuie să fie făcută după principiile științifice ale acestui domeniu și eu sunt foarte optimist că atât dezvoltatorii, cât și profesioniști se vor adapta la aceste reguli.

Realizator: Edilul capitalei a mai spus că va solicita Consiliului General respingerea documentației pentru 42 de planuri urbanistice zonale care nu respectă standardele în domeniu.#HUN/lalexandrescu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 decembrie