Numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE, contestată de USR

Alexandru Stănescu, propus de PSD, a fost validat astăzi de Parlament în funcția de membru al Comitetului de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Decizia a fost contestată de USR, care a anunțat că atacă nominalizarea la Curtea Constituțională.

Reporter: Deputata USR Cristina Prună consideră că propunerea PSD ca Alexandru Stănescu să fie numit membru în Comitetul de reglementare al ANRE transformă această agenție într-o afacere de familie a social-democraților.

Cristina Prună: CV-ul nu îl califică sub nicio formă pentru această funcție atât de importantă. Va câștiga undeva între șase și opt mii de euro pe lună, nemeritați. Deciziile pe care le ia Comitetul de reglementare au un impact direct asupra facturilor consumatorilor de energie și asupra investițiilor care ar trebui făcute în acest sector.

Reporter: USR a anunțat că va ataca la CCR această numire. Anterior votului pentru Alexandru Stănescu, a fost dezbătut raportul anual de activitate al ANRE pentru anul 2019, discuții apreciate de copreședintele AUR George Simion ca inutile.

George Simion: De ce dezbatem noi astăzi acest raport din 2019? Degeaba! Nu are niciun efect. Această agenție a lucrat degeaba, pe salarii nesimțite. ANRE nu a avertizat sub nicio formă că va urma ce a urmat, contribuabilul român plătește astăzi facturi mult mai mari, avem agenții în statul român care nu își fac treaba și noi ne facem aici că dezbatem.

Reporter: Raportul de activitate al ANRE nu a fost supus aprobării plenului reunit. Parlamentul a luat act și de scrisoarea președintelui Klaus Iohannis, prin care șeful statului informează asupra participării Armatei României cu forțe, mijloace și echipamente la operația NATO de evacuare a cetățenilor afgani, începând cu luna august a acestui an./gpodea/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 decembrie