Premierul Nicolae Ciucă a anunţat alocarea de fonduri pentru investiții în 2022

Realizator: Nicoleta Turcu – Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în 2022 vor fi alocate cele mai mari fonduri pentru investiții din ultimii 30 de ani. Datoria executivului este să trimită bani în economie, a spus premierul care a promis oamenilor de afaceri că nu îi va încurca și că actualul guvern va face tot ceea ce este posibil pentru a îmbunătăți cadrul legislativ.
Nicolae Ciucă: Antreprenorul român onest nu trebuie să plimbe hârtii, avize și nici să fie nevoit să dovedească mereu statului faptul că este corect. El trebuie lăsat să își administreze afacerea și datoria statului să reducă birocrația. Alături de debirocratizare, cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facă actualul guvern este să trimită bani în economie. Vom reuși asta alocând cel mai mare buget de investiții din ultimii 30 de ani. Alocăm pentru investiții 7%, bani care vor merge preponderent către proiectele de infrastructură, iar banii în infrastructură înseamnă implicit și banii pentru firmele românești .
Realizator: Nicolae Ciucă a mai precizat la un forum privind capitalul românesc că, deși serviciile și-au revenit, iar industria a avut o evoluție pozitivă, perspectivele încă sunt incerte. A dat exemplele întreruperilor din lanțurile de aprovizionare, crizei semiconductorilor și inflației determinate de creșterea prețurilor materiilor prime și energiei./ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 decembrie)