Dmitri Peskov este convins că nimeni nu-l va infecta pe Vladimir Putin cu coronavirus

Personalul aflat în contact cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, respectă regulile de carantină și de securitate epidemiologică, astfel încât nimeni să nu-l poată infecta pe șeful statului rus.

Sunt luate toate măsurile de precauție: preşedintele este vaccinat, așa că o astfel de situaţie este puțin probabilă, consideră secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, a cărui opinie a fost exprimată în filmul Nailiei Asker-Zade „Virus periculos. Al doilea an”, transmis la postul de televiziune „Rossia-1”. „Ascultaţi – el este Putin, cine să-l infecteze?” – a declarat reprezentantul Kremlinului, răspunzând la întrebarea dacă există vreun plan, în cazul în care cineva îl va infecta, până la urmă, pe Vladimir Putin.

Dmitri Peskov a subliniat că „nu vreau să mă gândesc sau să vorbesc despre o astfel de întorsătură a evenimentelor”. „De aceea, în jurul lui Putin lucrează un număr necesar de specialiști, medici și așa mai departe, care îi asigură securitatea epidemiologică” – a subliniat secretarul de presă al şefului statului rus.

El a adăugat că toți cei care, într-un fel sau altul, îl contactează și lucrează cu Putin, respectă regulile necesare de siguranță epidemiologică. „De aceea şi președintele, ca cetățean responsabil Rusiei, s-a vaccinat, apoi s-a revaccinat și, de asemenea, a participat la un experiment suplimentar cu vaccinul nazal” – a subliniat Dmitri Peskov./ssirbu/gpodea

www.tass.ru – 19 decembrie