Proteste spontane ale sindicaliștilor de la Calea Ferată

Sindicatele de la Calea Ferată au declanșat proteste spontane în această dimineață, nemulțumite că s-a amânat intrarea în vigoare a statutului personalului feroviar.
Rodrigo Maxim, președintele Federației Transportatorilor Feroviari: Nu știu ce urmează, știu atât că deja reparatorii de locomotivă din toata țara au oprit lucrul. Ceferiștii sunt nemulțumiți. Dacă nu mai repară locomotivele, nu o să aibă efect imediat, dar dacă vor sta mai mult cu oprirea lucrului nu o să mai fie locomotive la trenuri. Salariații nu poate să înțeleagă cum s-a dat o lege și nu se respectă de Guvernul României, legea e dată de Parlamentul României, a trecut de două ori prin Parlamentul României și nu se respectă, se prorogă termenele. Într-o situație în care am ajuns să nu avem infrastructură modernă, locomotive suficiente la trenuri și alea care sunt sunt vechi și condițiile de muncă sunt cum sunt.
Realizator: Potrivit redactorului RRA, Alexandru Lancuzov, legea privind statutul personalului feroviar ar mări cu 30% salariile celor 50.000 de ceferiști, dar actualul guvern a amânat aplicare ei, așa cum a procedat și fostul executiv./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 decembrie