INSTITUTUL REVOLUTIEI ROMANE din DECEMBRIE 1989

Vă invităm mâine, miercuri 22 decembrie la ora 12:30, la sediul IRRD din str. C.A. Rosetti nr. 33, București, pentru conferința de presă în care vom prezenta în premieră documente esențiale pentru identificarea celor care au tras în scopuri terorist-diversioniste după 22 decembrie 1989.
Aceste documente fac parte dintr-un volum semnificativ de probe la care cercetătorii institututului au avut recent acces și care urmează a fi studiate în detaliu.
Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a trecut recent prin schimbări
semnificative. Sub o nouă conducere generală și științifică, IRRD a început reclădirea direcției de cercetare pe o bază profesionistă și independentă de orice ingerință politică sau administrativă. Dupa 32 de ani, autenticitatea Revoluției a rămas controversată și chiar contestată, iar societatea românească încă nu a primit un răspuns satisfăcător la dureroasa întrebare „Cine a tras în noi după 22?”. În acest context, noua conducere a IRRD și Colegiul Național au aprobat noul program de cercetare cu tema inițială principală:
„Cercetarea împrejurărilor și identificarea vinovaților pentru actele de violență și
decesele din decembrie 1989.”
Noul Consiliu Științific al IRRD va include persoane cu probitate și anvergură academică și în cercetarea istorică, printre care prof. dr. Adrian Miroiu, membru corespondent al Academiei, prof. dr. Bogdan Murgescu, prof. dr. Lavinia Stan, prof. dr. Adrian Cioroianu, prof. dr. Dennis Deletant, prof. dr. Mark Kramer, prof. dr. Miodrag Milin, dr. Stefano Bottoni, dr. Cristian Vasile, conf. dr. Adrian Niculescu, prof. dr. Florin Cintic, conf. dr. Armand Gosu.

Din partea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989,