Programul Serviciilor Publice Comunitare de Pașapoarte

Direcția Generală de Pașapoarte anunță că, în zilele de 24 și 31 decembrie, programul de lucru cu publicul, la sediul din București, va fi asigurat între orele 8:30 și 16:30. Programul Serviciilor Publice Comunitare de Pașapoarte poate suferi modificări în funcție de numărul solicitărilor. Cei interesați pot să verifice aceste informații pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte. Reporter: Daniela Vasilescu – Cererile de pașapoarte se depun, preponderent, în baza programărilor online făcute pe platforma epasapoarte.ro. Contravaloarea pașaportului simplu electronic este de 258 de lei pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani sau 234 de lei pentru cele sub această vârstă. În schimb, contravaloarea pașaportului simplu temporar este de 96 de lei indiferent de vârsta titularului.
Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Pașapoarte, subinspector de Poliție Izabela Marin: Cererile de pașapoarte simple electronice sau de pașapoarte temporare se pot depune în țară la oricare Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte, indiferent de județul în care solicitantul are domiciliul sau a avut ultimul domiciliu. În cazul persoanelor care optează pentru ridicarea pașaportului simplu electronic din țară, în prezent, eliberarea acestui tip de document de călătorie se realizează în termen de cinci zile lucrătoare, termen care nu poate fi redus prin achitarea unei taxe de urgentare. În ceea ce privește pașaportul simplu temporar, în anumite situații urgente prevăzute de lege, însoțit la momentul depunerii cererii de documente justificative, acesta se eliberează în termen de cel mult trei zile lucrătoare de la data depunerii cererii.
Reporter: Informații complete despre actele necesare pentru eliberarea documentului de călătorie găsiți pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 decembrie