Aproape 500 de solicitări la Ambulanţă în capitală și în județul Ilfov în noaptea de Revelion

Aproape 500 de persoane au avut nevoie de ambulanţă în capitală și în județul Ilfov, în noaptea care a trecut. Au fost consultați de urgență, la domiciliu pentru diverse afecțiuni, dar și solicitări legate de COVID, cereri de recoltare de probe biologice pentru teste PCR şi câteva zeci de cazuri de bolnavi la domiciliu, a căror stare s-a agravat, a declarat în această dimineață șefa serviciului de Ambulanță București Ilfov, Alice Grasu. În nici unul dintre cazurile la care a fost chemată Salvarea, nu a fiost vorba de artificii sau petarde. Mesele bogate de Revelion au pus însă probleme; unul din cinci apeluri a fost astă-noapte pentru afecțiuni digestive:
Alice Grasu: Toate bucatele care se pregătesc cu ocazia Revelionului sunt destul de greu digerabile, sunt bombe calorice, și unii au vrut să guste din toate în noaptea de Revelion.
Realizator: Una peste alta a fost ca orice noapte din cursul anului, a mai spus doctorița Alice Grasu. Revelionul nu a adus un plus semnificativ în ceea ce privește numărul de cazuri:
Alice Grasu: Cam ăsta este nivelul de solicitări în fiecare noapte la serviciul de Ambulanță, în nopțile obișnuite. Este chiar o scădere cu 10% a numărului total de solicitări, față de anul trecut./amirea/sdm2

RRA – 1 anuarie