Mesajul Papei Francisc de Ziua Mondială a Păcii

La Vatican, în prima zi a anului, Papa Francisc a rostit un mesaj de Ziua Mondială a Păcii. El a vorbit despre mame și despre importanța protejării femeilor. Transmite corespondenta Radio România Actualități, Elena Postelnicu.
Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – Cu ocazia celei de a 55-a Zile Mondiale a Păcii cu tema „Dialog între generații, educație și muncă – instrumente pentru construirea unei păci durabile”, mesajul adresat de Papa Francisc în bazilica San Pietro din Vatican s-a îndreptat spre importanța protejării femeilor condamnând violența împotriva lor.
Papa Francisc: Noul an începe sub semnul mamei. Privirea maternă este calea spre renaștere și de creștere. Avem nevoie de mame, de femei care văd lumea nu pentru a o exploata, ci pentru a-i da viață, femei care privind cu inima pot îmbina visele și aspirațiile cu realitatea concretă, fără a aluneca în abstracţie și pragmatism steril. Şi de vreme ce mamele dăruiesc viață, iar femeile supraveghează lumea, să depunem cu toții eforturi mai mari pentru a promova mamele și pentru a proteja femeile.
Reporter: Şi în mesajul său de Crăciun, suveranul pontif s-a rugat și pentru femeile care sunt victime ale violenței în vremea pandemiei, pentru copiii victime ale abuzurilor și pentru bătrânii care suferă de singurătate./denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 ianuarie)