Realizator: În țara noastră există peste 40 de domenii schiabile pentru pasionații de sporturi de iarnă; majoritatea sunt pline în această perioadă. Pentru evitarea unor accidente, jandarmii vin cu câteva recomandări. Care sunt aceste aflăm din județul Vâlcea, de la corespondenta Radio România Actualităţi Ana Maria Cârstea.
Reporter: Mii de vâlceni sunt așteptați în aceste zile să se bucure de sporturile de iarnă pe domeniul schiabil de la Obârșia Lotrului. Pentru ca momentele petrecute în zona să nu se transforme în clipe neplăcute, jandarmii vâlceni au o serie de recomandări. Locotenent-colonelul Cosmin Iordache, din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.
Cosmin Iordache: În primul și în primul rând am dori ca turiștii să se informeze foarte bine înainte de a pleca pe itinerariile propuse a fi vizitate, în legătură cu gradul de dificultate al acestora, cu starea vremii, condițiile climatice locale, cu starea de funcționare a mijloacelor de transport pe cablu, să țină cont întotdeauna de aspectele care țin de echiparea adecvată în zona montană, să încerce să se echipeze numai cu echipament adecvat zonei montane, să aleagă dacă vor opta pentru trasee montane, să nu plece niciodată singuri pe traseu, să se intereseze de starea traseului pe care vor să îl facă, să țină cont de pregătirea fizică a membrilor care compun grupul care pleacă pe traseu, să folosească numai traseele marcate și să nu se aventureze pe trasee nemarcate,
Reporter: Totodată, oamenii legii transmit turiștilor să apeleze la jandarmii montani prezenți în zona pârtiilor de schi.
Cosmin Iordache: Noi ne dorim să îi ajutăm, şi nu numai noi, pot apela cu încredere numărul de urgență 112, vom veni în sprijinul lor atât noi, cât și colegii noștri cu care noi cooperăm în zona montană, colegii de la Salvamont.
Reporter: Domeniul schiabil de la Obârșia Lotrului îi așteaptă pe turiști cu aproximativ şapte kilometri de pârtie./ilixandru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 ianuarie)