Arhiepiscopia Tomisului se pregăteşte pentru manifestarea religioasă de Bobotează

Arhiepiscopia Tomisului pregătește 150.000 de sticle cu agheasmă pentru Bobotează, iar mai mulți voluntari lucrează la etichetarea acestora. Manifestarea religioasă urmează să se desfășoare în portul Tomis, unde va fi oficiată slujba de sfințire a Apei Mari. Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, are încredere că niciun credincios care va participa la slujbă nu se va infecta cu noul coronavirus.
ÎPS Teodosie: Dacă anul trecut nu ne-am infectat, cu peste 10.000 câți au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea. Iar datele procurorilor arată că nimeni nu s-a infectat nici la Sfântul Andrei, nici la Bobotează. Sperăm să vină anul ăsta 20.000! Dumnezeu să le ajute să vină cât mai mulți; noi nu-i numărăm, vin ei singuri, chemați de credința care îi aduce. Vin să ia ceva de folos pentru tot anul și pentru întreaga lor făptură, și pentru suflet și pentru trup.
Realizator: Jandarmii vor asigura și în acest an ordinea și siguranța participanților la procesiune și vor veghea la respectarea măsurilor sanitare – transmite corespondentul RRA Sorin Cealera./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 ianuarie