Situaţia epidemiologică din Grecia se înrăutăţeşte

Situația epidemiologică s-a înrăutățit și în Grecia, unde tulpina Omicron a înregistrat în doar 10 zile o creștere spectaculoasă – de la 3% din numărul total de cazuri, la 70%.
Corespondenţă din Atena – Reporter: Michaela Lambrinidou – Autoritățile elene au hotărât reducerea la cinci zile a carantinei pentru persoanele confirmate cu COVID-19 dar care sunt asimptomatice ori au simptome ușoare. Scurtarea carantinei este valabilă numai pentru cei care nu au simptome sau au avut simptome dar nu și febră şi observă, de asemenea, o atenuare a celorlalte simptome. Regula se aplică indiferent de statutul vaccinal al persoanei infectate, iar cei care își pot scurta termenul de carantinare la cinci zile sunt obligați să poarte permanent mască încă cinci zile.
Una dintre preocupările executivului este aceea dacă pe 10 ianuarie ar putea fi deschise școlile. Intenția guvernului de la Atena este ca instituţiile scolare să nu-şi întrerupă activitatea didactică, dar experţii sanitari nu s-au pronunțat încă, urmând să-şi spună ultimul cuvânt până la finele acestei săptămâni./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 ianuarie