CNSU se întruneşte pentru a analiza posibilitatea reducerii perioadei de carantinare

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgență se întrunește de la această oră într-o nouă ședință. Ce s-ar putea decide, ne spune în direct reporterul RRA, Petruța Obrejan. Bună ziua!

Reporter: Bună ziua! Într-adevăr, responsabilii CNSU îşi propun să discute, în principal, despre reducerea perioadei de carantinare pentru persoanele vaccinate, se pare că sunt mai multe variante luate în calcul această oră. Astfel, perioada ar putea scădea de la 14 la 10 zile și o altă variantă ar reduce această perioadă la șapte zile.

Secretarul de stat Raed Arafat spunea recent că nu numai perioada de carantină va fi modificată, ci și cea privind izolarea. Mai mult, aceste modificări este posibil, mai spunea Raed Arafat, să fie diferențiată pentru persoanele nevaccinate, pentru cele trecute prin boală și pentru cele vaccinate.

De altfel, sunt și alte state care au redus perioada de carantină, mă refer la Grecia, Spania, Irlanda, Marea Britanie. La finalul reuniunii CNSU de astăzi va fi și o conferință de presă din care vom afla pentru ce variantă au optat autoritățile române.

Realizator: Mulțumesc, Petruța Obrejan! Peste o oră este programată și o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 ianuarie