Guvernul are în vedere lansarea unei scheme de ajutor de stat HORECA 2

Realizator: Laurenţiu Văduva – Guvernul are în vedere lansarea unei scheme de ajutor de stat HORECA 2 în care ar putea fi incluse şi firme din domeniul serviciilor conexe, precum cele de agrement – anunţă ministrul turismului, Constantin Cadariu. În opinia sa, aceasta ar putea fi luată în calcul numai în a doua jumătate a anului, după rectificarea bugetară:
Constantin Cadariu: Pentru anul acesta, bugetul ministerului este destul de redus. Oricum ar fi, principala ţintă de finanţare pentru orice înseamnă proiect în România, dar, în cazul nostru, pentru cele din domeniul turismului, reprezinţă fondurile europene. Avem inclusiv posibilitatea unor finanţări viitoare măcar, dacă nu în prezent, chiar şi din PNRR.
Realizator: Constantin Cadariu a precizat totodată că cei peste 8.300 de beneficiari ai primei scheme de ajutor de stat HORECA urmează să-şi primească banii până la sfârşitul lunii ianuarie şi a menţionat că în această perioadă ministerul lucrează la închiderii măsurii unu, unde plăţile ar urma să înceapă în scurt timp şi pentru care există 35 de mii de solicitări./lcoman/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 ianuarie)