Mesajul de Crăciun al Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, Capul Bisericii Ortodoxe Ruse, a transmis vineri dimineață, 7 ianuarie, un mesaj cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului. În mesajul de felicitare, ÎPS Kirill le-a urat credincioșilor pace și armonie în familii, iubire în inimi și binecuvântarea lui Dumnezeu în toate acţiunile și în faptele bune.

‘Adresându-mă vouă, tuturor, aș dori să vă urez ca în anul care vine speranța milostivirii lui Dumnezeu să vă lumineze calea vieții fiecăruia dintre voi. Să fie pace și armonie în familii și iubire în inimi. Fie ca binecuvântarea Domnului să fie cu voi, susţinând iubirea, bunătatea și ajutând în fapte efectuate în folosul țării natale, spre bucuria nu doar a celor apropiaţi, ci și a celor aflaţi departe, tuturor celor care au nevoie de sprijinul și de participarea voastră. Sărbători fericite, dragii mei, Crăciun fericit!”, a spus Patriarhul, în mesajul adresat de Crăciun către credincioși, felicitându-i pe enoriași.

La Moscova, liturghia de Crăciun de la Catedrala Isus Hristos Mântuitorul a fost oficiată, în noaptea de joi spre vineri, 6-7 ianuarie, de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kirill. În dimineața zilei de 7 ianuarie, liturghii de Crăciun sunt oficiate în toate bisericiile din Rusia. Vineri în sfintele lăcaşe din Rusia sunt oficiate slujbe liturgice de Crăciun, urmând slujbe liturgice oficiate pe parcursul întregii zile, Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur şi Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, iar seara va fi oficiată Vecernia Mare. Slujbele de Crăciun și de Anul Nou vor fi oficiate cu credincioși în biserici, anunţă reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse. Crăciunul ortodox de rit vechi este sărbătorit atât în Rusia, cât și în alte țări ale lumii./vdraguta/cpodea

www.ria.ru – 7 ianuarie