Cancelarul Austriei afirmă că nu are simptome de COVID şi se simte bine

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a declarat, sâmbătă, că se simte bine şi nu are niciun simptom de COVID-19, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus în cursul acestei săptămâni. El a promis că va face tot posibilul pentru a evita o nouă carantină la nivel naţional.

Nehammer, politician conservator, care a primit trei doze de vaccin, şi-a desfăşurat îndatoririle oficiale de la domiciliu, prin videoconferinţe şi teleconferinţe, de când a fost testat pozitiv. „Graţie vaccinului, slavă Domnului, mă simt bine”, a declarat el, într-un interviu la un post de radio austriac. „Nu am niciun simptom”. „Studiile atestă că, în cazul variantei Omicron, trei doze de vaccin oferă protecţie. Aceasta este şi experienţa mea”, a spus Nehammer, care nu va participa la niciun eveniment public, în următoarele zile.

Aparent, el a fost infectat miercuri, după ce a luat contact cu un membru al echipei sale, care a fost testat pozitiv joi, a anunţat, vineri, biroul cancelarului. Nehammer, în vârstă de 49 de ani, a anunţat noi măsuri, în această săptămână, pentru a reduce răspândirea coronavirusului şi a insistat asupra planurilor de a institui obligativitatea vaccinării, începând din luna februarie. „Prioritatea este să folosim cele mai puternice măsuri de protecţie pentru toată lumea, pentru a preveni o nouă carantină, din cauză că aceasta este foarte dificilă pentru populaţie”, a spus cancelarul, sâmbătă./mbrotacel/schelaru

REUTERS – 8 ianuarie