Coaliția de guvernare ar putea relua, săptămâna aceasta, discuțiile asupra obligativității Certificatului Verde la locul de muncă

Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Constanța Comănici – Coaliția de guvernare ar putea relua, săptămâna aceasta, discuțiile asupra obligativității Certificatului Verde la locul de muncă. Este așteptată și o analiză a măsurilor luate pentru limitarea pandemiei și efectele acestora. Modificarea legislației privind sprijinul acordat persoanelor afectate de creșterea prețurilor la energie s-ar putea afla, de asemenea, pe agenda coaliției.
Reporter: Alina Bordeiașu – Preşedintele PNL, Florin Cîţu, anunța că va solicita în coaliție prezentarea unei analize a măsurilor luate pentru a opri evoluția pandemiei, precum și impactul acestora. Cât privește Certificatul Verde la locul de muncă, Florin Cîţu a amintit că singurul proiect depus la parlament aparține PNL și că nimeni nu își asumă o altă variantă.
Florin Cîțu: În acest moment, este singurul proiect pe care îl avem. Dacă altcineva depune un alt proiect în parlament, ne uităm la acela. Eu înțeleg, de la specialiști, că această măsură a Certificatului Verde ajută atât la creșterea numărului de persoane vaccinate, cât și la reducerea efectelor acestei pandemii, mergem cu el mai departe. Dacă preşedintele PSD, domnul Ciolacu, are și o altă soluție, sunt foarte deschis să vedem și altă soluție. Dar vă spun foarte clar: nicio soluție care vine și închide economia nu va susținută de PNL.
Realizator: În schimb, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că Certificatul COVID nu trebuie să fie singurul instrument de combatere a pandemiei și că, oricum, este cam târziu ca parlamentul să adopte acum un astfel de document.
Marcel Ciolacu: În coaliție nu am ajuns la un consens în ceea ce privește Certificatul Verde, cu alte măsuri decât sunt cele prinse în ordonanță. Categoric, nici cu varianta PNL-ului de a obliga medicii să se vaccineze nu am fost de acord. Nu e singura măsură; sunt antiviralele. Cred că e un pic cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ. Nu știu când am mai avea timp să intervenim pentru acest val cinci.
Reporter: Liderii coaliției de guvernare vor să discute și despre modificările dorite de PSD la Legea compensării facturilor la energie, dar și despre stadiul reformelor incluse în PNRR.#HUN/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 ianuarie)