Corupţia zero este posibilă (premierul Bulgariei)

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a desfăşurat o întâlnire online cu liderii celor cinci organizaţii patronale reprezentative la nivel naţional, precum şi cu reprezentanţii conducerii Asociaţiei Bulgare a Industriei Metalurgice, informează Biroul de presă al guvernului de la Sofia. În centrul discuţiei s-au aflat preţurile la energie şi opţiunile pentru ca statul să ajute companiile să depăşească creşterea preţurilor.

Au fost analizate posibilităţile ca aceste ajutoare să ajungă în sectorul afacerilor în cel mai adecvat mod. De asemenea, a fost dezbătută noua abordare a guvernului privind criza din sănătate, în scopul este de a menţine afacerile active, fără a ignora potenţialul pericol pentru viaţa şi sănătatea oamenilor, din cauza suprasolicitării sistemului sanitar.

Premierul bulgar a subliniat că obiectivul corupţie zero este realizabil doar cu eforturile conjugate ale business-ului şi Consiliului de Miniştri. „Progresul şi schimbarea în economie depind doar de acţiunile noastre comune şi de dialogul continuu şi eficient”, a declarat Kiril Petkov în cadrul întâlnirii./ddaniela/gpodea

www.novinite.bg – 12 ianuarie