Josep Borrell susţine că este oportun ca UE, împreună cu Rusia, să creeze un mecanism de gestionare a crizelor

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Securitate, Josep Borrell, a vorbit despre oportunitatea creării, împreună cu Rusia, a unui mecanism mult mai eficient de gestionare a crizelor. În acest context, Borrell a susţinut că este oportun ca UE, împreună cu Rusia, să creeze un mecanism de gestionare a crizelor, relatează Agenţia de presă TASS, cu referire la declarația lui Borrell.

”Obiectivul primoridial va fi revenirea la principiile comune ale arhitecturii de securitate, care sunt enumerate în Acordurile de la Helsinki (în Actul final de la Helsinki din 1975), în Carta de la Paris pentru o nouă Europă din 1990, în Actul fondator Rusia-NATO … Cel de-al doilea obiectiv este crearea, împreună cu Rusia, a unui mecanism mult mai eficient de gestionare a crizelor, un domeniu în care UE are o experiență bogată”, a mai spus Borell.

Borrell a specificat recent că această criză din relațiile UE cu Rusia va ajuta UE să-şi consolideze unitatea. Pe 8 ianuarie, Ursula von der Leyen, președinte al Comisiei Europene, a anunțat că Uniunea Europeană intenționează să-și prezinte propriile propuneri cu privire la arhitectura securității europene./vdraguta/gpodea

Agenţia de presă TASS – 12 ianuarie