Serghei Lavrov și-a exprimat convingerea că Washingtonul va conştientiza rezultatele întâlnirii de la Geneva

Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 1, în cadrul programului Bolişaia Igra (Un Joc Important), ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a susţinut că speră că Washingtonul va conştientiza rezultatele întâlnirii ruso-americane de la Geneva.

‘Pot confirma ceea ce am mai susţinut că negocierile au fost unele constructive. Acea poziție a Occidentului destul de dură, arogantă chiar pe alocuri, fără acceptarea de compromisuri, a fost expusă totuși într-o manieră calmă, într-o manieră serioasă, constructivă, ceea ce face posibil să mizăm pe o perspectivă a conştientizării de către Washington a rezultatelor convorbirilor purtate”, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a afirmat că Moscova este dispusă să continue dialogul cu Statele Unite, dar urmărind scopul de a obține un rezultat concret.

Pe 13 ianuarie, adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat că nu există niciun motiv pentru a organiza noi întâlniri cu Statele Unite și aliații săi cu privire la propunerile de securitate făcute de Rusia./vdraguta/gpodea

www.russian.rt.com – 13 ianuarie