Unitățile de învățământ din țară vor începe semestrul al doilea cu prezență fizică

Realizator: Cristian Bâcâin – Toate unitățile de învățământ din țară vor începe luni semestrul al doilea cu prezența fizică. Autoritățile au decis să schimbe regulile de funcționare a școlilor, astfel că de acum nu se mai ține cont de rata de incidenţă a cazurilor de COVID din localitate și nici de proporția personalului vaccinat. Un ordin comun al Ministerelor Sănătății și Educației prevedere trecerea în online a grădinițelor, școlilor și liceelor dintr-un județ în funcție de gradul de ocupare a paturilor din spitalele care tratează bolnavii de COVID.
În acest moment niciun județ nu este aproape de pragul de la care se trece în online. O altă modificare vizează suspendarea cursurilor cu prezență fizică într-o clasă sau grupă în cazul confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Anunțul a fost făcut ieri de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă.
Sorin Cîmpeanu: Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent. Deci, luni toate școlile și toate grădinițele din România din această perspectivă vor putea să funcționeze cu prezența fizică. Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în şapte zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată.
Realizator: Ziua de referinţă pentru săptămâna următoare va fi cea de joi, iar Direcțiile de Sănătate Publică Județene se vor ocupa de publicarea periodică a situației internărilor din spitalele destinate bolnavilor COVID./HUN/rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 ianuarie)