Modalităţi mai puţin cunoscute de ardere a caloriilor

Unul dintre obiectivele noastre după sărbători este să fim într-o formă cât mai bună. Iată câteva modalităţi „leneşe” de a arde calorii în afara sălii de sport.
Duşul fierbinte – Într-un duş sau o baie fierbinte, corpul nostru arde mult mai multă energie, încercând să-şi menţină temperatura normală. Se pot arde 130 de calorii într-o oră petrecută în apă caldă în cadă.
Apa rece – Consumul de apă rece determină organismul să o încălzească la temperatura corpului, ceea ce stimulează metabolismul şi ajută la arderea caloriilor.
Aroma de vanilie – Potrivit cercetătorilor, aroma de vanilie suprimă pofta de mâncare şi pofta de dulciuri. Pentru a limita aportul de alimente dulci, o alegere potrivită este un parfum ambiental cu un strop de vanilie.
Treburi casnice – Oricât de neplăcute sunt treburile casnice, pot ajuta la arderea caloriilor. Prin curăţarea băii pentru 35 de minute sunt arse tot atâtea calorii ca şi pe banda de alergare în sală.
Ceai verde – Ceaiul verde este plin de antioxidanţi şi conţine cofeină şi catechine care stimulează metabolismul. Studiile arată că sunt necesare trei până la cinci căni de ceai pe zi pentru a vedea rezultate.
Scăderea temperaturii în locuinţă – La fel ca şi apă rece, petrecerea timpului într-o cameră cu o temperatură mai joasă poate arde caloriile./ddaniela

www.dariknews.bg – 19 ianuarie